Bustuj HR zajednicu

Naša HR zajednica svake godine raste. Sve je više događaja i prilika da se HR profesionalci okupe i usavrše u nekoj oblasti. Po mojoj slobodnoj proceni bih rekla da će se u ovoj godini pojaviti duplo više prilika nego u prethodnoj. Mene to izuzetno raduje i izvesno je da ću većinu dešavanja i ispratiti 🙂

Ono što mi je oduvek falilo na ovakvim okupljanjima su: razmena, prilika i pristupačnost.

Razmena – često su u pitanju predavanja koja imaju većinski jednosmernu komunikaciju.

Prilika – svi predavači ili oni koji iznose program se uglavnom biraju. Razumem zašto – organizatori treba da budu sigurni u kvalitet programa i predavača. Međutim, oni koji možda imaju želju da nešto podele, pitaju ili predstave, nemaju prostor za to. Ili imaju, ali veoma ograničeno.

Pristupačnost – većina dešavanja se plaća. Ovo je takođe u redu. Troškovi organizacije nekog velikog događaja su zaista na visokom nivou, razumljivo je da su karte neophodan deo. Sa druge strane, postoje oni koji kartu ne mogu da priušte ili oni koji nisu u mogućnosti da dođu fizički i prisustvuju programu. Uglavnom se sva dešavanja organizuju u Beogradu.

Sa ciljem razmene, nastala je facebook grupa HR KUTAK (otvorena za sve!). Trenutno okuplja 1230 članova, a osnovana je u januaru 2018. godine. Verujem da će u budućnosti još više da raste 🙂

Trenutno, postojanje same grupe ne ispunjava njen potencijal. Smatram da članovi imaju još mnogo toga da podele i da nauče. Zato je vreme da se konačno okupimo uživo i krenemo da razmenjujemo iskustva!

Prvo okupljanje HR KUTAK zajednice će se desiti 12. marta u beogradskom Startit centru. Ovom prilikom te pozivam da nam se pridružiš i doprineseš!

Kako?

Prijava za događaj se nalaze ovde. Pored dva kratka predavanja, organizovaćemo i sesiju u okviru koje ćemo pričati o nama važnim temama. Svaki učesnik će biti pozvan da predloži temu. Ideja je da pričamo i o formatima budućih okupljanja, kao i oblastima u kojima bismo se usavršavali.

Pridruži nam se!

PS: Organizovaćemo i live stream za sve koji nisu u mogućnosti da budu na samom događaju.

kat on coffee

Autor

Kat on coffee
Katarina Šonjić
hi@katoncoffee.com

Podeli sa prijateljima :)

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.