Katarina Šonjić

Employer Branding Espresso – Danica Ristić i prednosti Deel platforme

Danica je diplomirani filolog hispanista, koji gaji neverovatnu ljubav prema ljudskim resursima i ličnom razvoju. Vodi svoju konsultantsku agenciju i koristi svoj instagram profil da edukuje ljude o karijernom razvoju. Pored, toga radi kao Onboarding Specialist u Deel-u.

 


 

Danice, od nedavno si postala deo Deel tima. Kaži mi čime se tačno Deel bavi i kako izgleda tvoja uloga?

Deel je platforma koja se bavi zapošljavanjem i plaćanjem radnika u celom svetu. Najprostije rečeno, ako neki poslodavac želi da zaposli radnika koji nije iz njegove zemlje, Deel mu u tome pomaže kroz naš entitet koji postoji u toj zemlji. Naša odgovornost je celokupan pravni aspekt nečijeg zapošljavanja, kao i isplata zarade. Imamo entitete u preko 40 zemalja i svakog dana rastemo. Moguće je zaposliti nekoga i kao frilensera preko njegove sopstevene agencije, kao i preko ugovora o radu, poštujući sve lokalne zakone, prava i obaveze. Taj koncept u Americi je poznat kao EOR – Employee of Record, ali kod nas je još uvek poprilično nov. 

 

Sama globalizacija tržišta rada je nešto što se svakako dešava i pojavom Deel-a u Srbiji zapravo imamo neke nove mogućnosti. Šta misliš, kako će ovo uticati na tržište rada kod nas?

Deel je tek otvorio predstavništvo kod nas, što me jako raduje. Ja sam već dobila neke upite preko LinkedIn-a i verujem da će ih biti sve više. Sama ideja da rad za strane firme može biti u potpunosti legalan, regulisan preko jedne platforme i uz punu podršku posredničke firme, je nešto što otvara mnoga vrata svima koji su prisutni na našem tržištu rada. Verujem da će ovo podstaći mnoge da uvide da  više ne postoje prepreke za saradnju sa firmama van naše zemlje – moguće je ostati u Srbiji i biti deo svetskog tržišta rada. Zaista se nadam da će to uticati na smanjenje odliva mozgova i da će, takođe, motivisati lokalne firme da budu u toku sa konkurencijom. 

 

Pored globalizacije tržišta rada, da li si ti uvidela još neke trendove koji nas čekaju?

Mislim da je rad od kuće neminovna realnost nekih narednih godina, ali ona sa sobom nosi i mnoge druge, na neki način, posledične trendove. Neke od stvari koje primećujem su i fleksibilnije radno vreme, prilagođavanje privatnom životu radnika, pogotovo onih koji su roditelji, zatim sve veća saradnja između manjih startapa nasuprot oslanjanju na velike i zvučne kompanije, kao i potenciranje diverziteta i inkluzivnosti.  Ljudi koji rade u Deel-u dolaze iz 54 zemlje sveta. Vremenske zone, radno vreme, lokalne realnosti… Sve to postaje sekundardno kada postoji volja i želja za ovakvim načinom rada. Pre nekoliko godina dominirali su open space prostori, ulagalo se u prostorije kompanija, firme su se takmičile oko benefita poput kuvara, lejzi begova, časova joge i slično. Sada ništa od toga nije relevantno, ostala je samo suština – šta, kako i sa kime radiš. To je ono što je presudno. 

 

S obzirom da si aktivna u zajednici, podeli sa nama neke savete za trenutne poslodavce. Šta misliš koji nastup je dobar, imajući na umu da se konkurencija razvija iz godine u godinu?

Ako pričamo o tome kako bi firme trebalo da privuku zaposlene koji bi za njih bili odgovarajući, jer kao što i sama znaš odavno je pase govoriti o talentima s obzirom da svako jeste ili može biti talenat, mislim da naše lokalne firme još uvek uče kako da zaista budu autentične. Kao što kandidati ne treba sebe da ulepšavaju, nadajući se da će pogoditi šta je to što poslodavac traži, tako i poslodavac treba da bude realan u predstavljanju svog okruženja i uslova, kako bi time pronašao ljude koji će se zaista u njega i uklopiti. Neke firme koje sam ranije godinama jurila, nikada ne bi mogle sada da me zaposle. Promenili smo se. I oni i ja. Jedna od stvari koju neprestano ponavljam na svom instagram profilu, na kome se bavim ovim temama, je sledeća – Ne postoje savršeni poslodavci i savršeni zaposleni, ali postoje savršena poklapanja koja dovode do najvećeg mogućeg obostranog zadovoljstva. I to je ono što treba tražiti. 

 

Kada bi tvoja ličnost zapravo bila kompanija, kako bi ona izgledala i koje bi uopšte benefite nudila? 

Moja kompanija bi pre svega bila empatična i entuzijastična, jer ja sebe ne umem drugačije da opišem! Čitava kompanija bi bila organizovana u Notion-u,  najveći budžet odlazio bi na rast i razvoj zaposlenih, a fleksibilnost i sloboda bi mi bili glavni benefiti. U radnom vremenu, u organizaciji posla, u donošenju odluka, u proširivanju opisa posla, donošenju inicijativa… Uživam privilegiju rada sa sjajnim menadžerima koji me usmeravaju, ne diktiraju. To je nešto što bih volela da imam i pružam, gde god da radim. 

 

Linkovi do tvojih onlajn mesta na kojima voliš da provodiš vreme i tražiš inspiraciju:

HR World

Deel Blog & Resources

Stefana | Content Specialist

Ana Sionov

Branislava Antović Aleksić 

– I ceo tiktok 🙂

 

 

katarina šonjić employer branding espresso

Pitanja postavljala Katarina (Kat on coffee) – zaljubljenik u employer branding i ona koja doprinosi razvoju struke u našem regionu.
Kreator kursa Uvod u Employer Branding svet sa Kat. Ljubitelj kafe.

Ukoliko želiš da sarađujemo, ovde imaš više detalja o opcijama koje trenutno nudim.

Podeli sa prijateljima :)

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.