O meni

Kat On Coffee

Volim da se smejem glasno, pijem dobru kafu i provodim vreme sa dragim osobama. Želim da se okružim pozitivnim ljudima i onima od kojih mogu da učim, pa sam na tom putu upoznala mnogo divnih ljudi koji danas najviše utiču na moj razvoj.

Najviše se bavim employer branding-om i organizacijom raznih edukativnih događaja.

Doprinosim razvoju lokalnih zajednica u Srbiji i regionu i to me posebno ispunjava.

Zaljubljenik sam u sport i fotografiju. Od nedavno i u slikanje 🎨

Definitivno sam cat person 🐱
I da, zovem se Katarina Šonjić 😊

Kat newsletter

Prijavi se da bi ti svake druge nedelje stiglo pismo od mene. Šaljem savete u vezi employer branding-a, kratke doze inspiracije i vesti o mojim novim objavama. Vidimo se u tvom inboxu! 🙂
Kat.

Email adrese se ne ustupaju trećim licima ni pod kojim uslovima.

Kratka biografija

Trenutno radim kao nezavisni employer branding konsultant i strateg i želja mi je da pokrenem da se na našim prostorima razviju sjajne employer branding prakse. Kroz direktan rad i edukaciju pomažem da poslodavci imaju bolju reputaciju i da stvore sjajne uslove za svoje zaposlene.

Pokrenula sam Empple festival koji me približava ovom cilju i koji se uz pomoć sjajnog tima razvija. Prvi festival se desio 2021. godine, dok se od 2023. razvija u nešto više od festivala. 🙂

Empple festival
Employer Brand Sprint

Design thinking i primena ove metodlogije me posebno ispunjava. Imala sam tu sreću da se upoznam i povežem sa mojom mentorkom Anom Jeličić. U kombinaciji dobrih praksi i želje da kreiramo nove alate koji će moći da se primene, kreirale smo Employer Brand Sprint kao set alata koji pomažu u razvoju EVP-a i employer branding strategije.

Moju profesionalnu karijeru je obeležio rad u IT kompaniji Zuhlke gde sam se i zaljubila u employer branding. Tamo sam aktivno skoro 3.5 godine radila na izgradnji Zuhlke brenda. Radila sam sve o čemu na ovom blogu i pišem. Ukratko – bila zadužena za pozicioniranje Zuhlke brenda kao poželjnog poslodavca u Srbiji.

Zuhlke
Belgrade test konferencija

Pokrenula sam online HR KUTAK zajednicu u želji da se povežem sa ljudima koji dele ista interesovanja i energiju sa mnom. Zajednica broji preko 1300 članova i svakim danom se sve više razvija.

Ko-osnivač sam Belgrade test konferencije koja se 3 puta zaredom desila u Beogradu. Poslednja se održala 2018. u Madlenianumu i okupila je 600 učesnika. Pored samog pokretanja konferencije sa sjajnim timom mladih ljudi, bila sam zadužena za marketing aktivnosti.

Učestvovala sam u organizaciji Voxxed days konferencije 2 puta i Heapcon konferencije 2018. godine. Kao član Heapspace-a sam bila zadužena za komunikaciju sa predavačima i vođenje volonterkog tima koji je svake godine brojao od 35 do 45 članova. Trenutno sam aktivan član i vodim naše marketing aktivnosti.

Tokom studija sam tri godine volontirala u studentskoj organizaciji AIESEC, bila sam deo organizacije Razlivalište kao i host u Impact Hub-u u Beogradu. Imala sam i priliku da radim u italijansko-srpskom startapu Stellup.

Diplomirala sam na Fakultetu organizacionih nauka – smer menadžment.

Dugo sam trenirala tekvondo i bila ponosni član naše reprezentacije 6 godina. Osvojila sam bronzanu medalju na evropskom prvenstvu za mlade seniore 2013. godine, kada sam i završila svoju takmičarsku karijeru. Sada povremeno držim treninge mladima i to me posebno ispunjava.

Otvorena sam za saradnju, razmenu iskustava i nove ideje. Ukoliko smatraš da imamo nešto zajedničko ili te neka tema posebno zanima, slobodno mi piši na hi@katoncoffee.com.

Projekti i kompanije kojima trenutno aktivno doprinosim

Employer branding ekosistem sa vodećim projektom Empple Festival koji se održava u oktobru svake godine. Idejno sam zamislila ovaj projekat 2019. godine, trenutno sam zadužena za razvoj programa i strateških partnerstava.

Framework za sve employer branding i HR profesionalce koji pomaže fasilitovanju kreiranja EVP-a i employer branding strategije. Zajedno sa Anom Jeličić sam razvila celokupan set alata koji se koristi u ovom procesu.

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.