Zašto i kako da apliciraš za Empple nagrade

 

Kako nam se približava prvi Empple festival, raste uzbuđenje u vezi dela festivala kome smo posvetile posebnu pažnju – DODELA EMPPLE NAGRADA. Sama ideja osvešćivanja koliko uspešnih i sjajnih employer branding projekata u Srbiji postoji meni lično stvara posebnu čast što se ovaj festival dešava i što sam deo priče koja će pomoći razvoj ove struke. 

Trenutno je otvoren konkurs za prijavu projekata i pojedinaca (do 27. avgusta), zbog čega pišem o tome zašto je važno da apliciraš za Empple nagrade, kao i kako da to učiniš. 

Nadam se da ćeš dobiti dodatnu motivaciju da nam se pridružiš, uživaj! 🙂

 

Zašto da apliciraš za Empple nagrade

1. Proces apliciranja može biti veoma koristan i edukativan za tebe i tvoj tim

Često radimo neke sjajne projekte, oni samo prođu i mi ni ne stignemo da se reflektujemo kako su prošli i koje su rezultate doneli. Ne stignemo ni da kažemo BRAVO (ali to je možda neka druga tema).

Sam proces prikupljanja svih informacija o projektu i našem radu može da nam omogući da lično, a i interno, bolje sagledamo uticaj i doprinos employer branding projekata. Neki su ostali na nivou inicijative, neki su dugoročni projekti, ali su svi doneli neke rezultate i uvide iz kojih možemo da učimo. Ovo je sjajna prilika da sakupimo sve na jedno mesto, zbog potencijalne Empple nagrade a i zbog interne komunikacije sa svim kolegama koji treba da znaju šta to tačno u okviru employer branding budžeta mi radimo. 

Kada sam pre nekoliko godina aplicirala za individualnu nagradu za employer branding menadžera godine osećala sam se već samo u procesu apliciranja. Nekako sam na jednom mestu sakupila sve što sam u toj godini uspela da uradim i reflektovala sam se na neke rezultate koji mi nisu bili toliko vidljivi. Naročito kada radimo na dugoročnim projektima pa je potrebno da sačekamo određeni vremenski period da rezultati dođu. Evo sjajne prilike da i ti to učiniš jer na festivalu dodeljujemo i nagradu za najistaknutijeg employer branding menadžera. 🙂

2. Jedini način da napravimo korak dalje kao tržište jeste da se sami pokrenemo i ugrabimo priliku

Kroz kontakt sa zajednicom i informisanje o samoj dodeli nagrada naišla sam na mnoge komentare koji ukazuju na to da ponekad ni sami ne vidimo potencijal ili uticaj koji su naši projekti ostvarili. Tu se onda postavlja pitanje: Kako da naš menadžment to sve sagleda, ukoliko mi sami nismo svesni koliko smo doprineli?

Jedan od ključnih stejkholdera za razvoj employer branding-a kao struke jesu ljudi iz biznisa i menadžmenta koji bi samo upravljanje employer brendom trebali videti kao stratešku funkciju koja doprinosi samoj stabilnosti biznisa. Kako se to tačno dešava i koji potencijal se krije iza svih employer branding inicijativa treba upravo da se pokaže na Empple festivalu. Konačno prilika za sve nas, koje ranije nije bilo. I kako bismo zajedno išli dalje, ovu priliku treba da ugrabimo i da se sami pokrenemo. 🙂

3. Empple nagrade i proces ocenjivanja će biti transparentan

Empple festival je osmišljen tako da na samoj dodeli nagrada bude transparentno iskomunicirano koliko je pobednički projekat osvojio poena, kao i kako pobednički projekti izgledaju 22.oktobra na showcase događaju. Iza ovakvog modela stoji isključivo želja da učimo jedni od drugih i da širimo svest o lepoti i kompleksnosti našeg posla. Ključna razlika ove godine je to što ćemo konačno imati relevantne primere koji se zaista dešavaju u Srbiji.

Svi koji ne budu proglašeni za pobedničke projekte imaće priliku da dobiju feedback na svoju aplikaciju kao i informaciju o oceni koja je dodeljena od strane stručnog žirija. 

Ceo proces je takođe još jedna prilika za dublje upoznavanje sa employer branding procesima.

 

Kako da apliciraš za Empple nagrade

1. Informiši se o pravilima i procesu

Ovde se nalaze sve važne informacije o nagradama. Obrati pažnju na detalje u sekciji Pravilnik za dodelu nagrada gde je jasno naznačeno koji projekti mogu da se prijave i na koji način. Sam proces prijave je veoma jednostavan: potrebno je popuniti formular u okviru kategorije i dostaviti obaveznu prezentaciju i video koji je opcioni. 

2. Proveri sa timom na koje projekte ste najponosniji i pokažite ih

Kako je prva Empple godina u pitanju, ove godine se, na konkurs se mogu prijaviti kampanje i projekti koji su realizovani u periodu počev od 1. januara 2017. godine do 26. avgusta 2021. godine. Na koje projekte ili inicijative u okviru ovog perioda ste najponosniji? Verujem da imate mnoštvo opcija, dok same kategorije mogu biti inspiracija za refleksiju. 

 • Najbolji employer branding projekat sa human centric pristupom
 • Najbolja digital kampanja (za poslodavce)
 • Najbolja employer branding aktivnost usmerena na CSR
 • Najbolji projekat za promociju različitosti
 • Najbolja kampanja za engagement zaposlenih
 • Najbolji program priznanja za zaposlene
 • Najbolji alumni program
 • Najbolji program praksi
 • Najistaknutiji employer branding menadžer
 • Najbolja startap employer branding inicijativa
 • Najbolji kreativni employer branding projekat (za agencije)

3. Sakupi sve važne informacije koje će pokazati ideju, realizaciju i postignute rezultate tvog projekta

U okviru svake kategorije postoje definisani kriterijumi koji će se ocenjivati na koje je potrebno da obratiš pažnju. Sakupi sve neophodne informacije i prikaži svoj projekat kroz prizmu kriterijuma. Ovakva prezentacija će sigurno biti veoma jasna svim članovima žirija koji će dalje moći realno i da ocene prijavne radove. U okviru 25 slajdova ubaci i sve što smatraš da će prikazati unikatnost projekta ili strateški karakter.

4. Potencijalno pitaj kreativnu agenciju da ti pomogne u kreiranju sadržaja

Ukoliko sarađujete sa nekom kreativnom agencijom, oni sigurno mogu pomoći u kreiranju sadržaja za Empple nagrade jer sigurno imaju iskustva u apliciranju za festivale u okviru njihove branše (nekoliko u toku svake godine koji su im doneli zaista sjajno iskustvo :)).

5. Pridruži nam se!

Na kraju prijavi svoj sjajni projekat na zvaničnom sajtu festivala do 27.8. i pridruži se sjajnoj ekipi koja će započeti ovu lepu dugogodišnju tradiciju.

 

Kako bi Empple zaživeo i živeo, neophodno je da svi zajedno pokažemo na čemu radimo i učimo jedni od drugih. Sjajna prilika da zajedno napredujemo i razvijamo naše tržište rada koje sigurno ima još mnogo toga da ponudi.

 

Za sva pitanja i nedoumice piši na mejl nagrade@empple.rs 

 

Čekamo te!

 

kat on coffee

Autor

Kat on coffee
Katarina Šonjić
hi@katoncoffee.com

Podeli sa prijateljima :)

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.